fredag 26 september 2008

Väx nu lilla fågelunge!

Nu är det bara 5 veckor kvar till beräknad förlossning! Tiden går så himla fort, men ändå så långsamt. Känns som jag varit gravid i evigheter, men ändå känns det som igår jag gick omkring och trodde att vårt andra IVF-försök inte gick vägen - bara för att någon dag senare visa sig ha gått jättebra!

Nu när vi flyttat till Stockholm så hör vi ju, helt naturligt såklart, till Stockholms läns landsting och går på mödravård och sånt där. I Stockholm gör man tydligen på ren rutin ett tillväxtultraljud i ca vecka 32 när man gjort IVF. Vi var iväg för drygt två veckor sedan på ett sådant och det visade sig att vår bebis inte var så stor som den förväntas vara vid den tidpunkten. Det var tydligen normalt med en diff från genomsnittet på + - 22 %, men diffen för vår bebbe låg på - 23,7. Det är egentligen ingenting att oroa sig för tyckte de på sjukhuset, men de ville ändå följa upp oss om två veckor igen. Så i förrgår var vi iväg på nytt. Bebis hade växt och följer i princip sin kurva, men diffen hade ändå ökat något...Det verkar fortfarande inte som att de på sjukhuset är särskilt oroade för detta och då borde vi väl inte vara det heller?! och det är vi väl egentligen inte heller, men man kan ändå inte låta bli att tänka på och oroa sig för sin lilla fågelunge (har dock förstått, av att lyssna på föräldrar, att oron inte precis blir mindre sedan ens barn fötts). Om vi går tiden ut så kommer bebis väga ungefär 2500 g och det är ju inte särskilt mycket...men samtidigt så klarar sig ju barn som väger BETYDLIGT mindre än så, så man ska nog inte haka upp sig mycket på det här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som jag skrev till Mattias på Facebook... 2500g är ju ingen ovanlig födelsevikt, om än i underkant. Går du dessutom över tiden så växer ju barnet på sig ännu mer :-) Ni har en UNDERBAR tid framför er! Verkligen!!!! Här är sonen snart 6 månader och man tror knappt det är sant att tiden kan gå så fort.

Anonym sa...

Du är utmanad i min blogg :)